logo

Ovenschotel vis en prei

Ovenschotel vis en prei

Kabeljauw, prei combinatie

60 min

INGREDIËNTEN

HEB IK


  • melk

  • kabeljauw

  • tomaten

  • geraspte kaas

  • peterselie

  • prei

  • rijst

Klik hiernaast op "MAAK SHOPPINGLIJST" om je persoonlijk shoppinglijstje samen te stellen voor dit gerecht.

RECEPT

BENODIGDHEDEN(4personen)

  • 250 gr rijst
  • 500 gr prei
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 dl melk
  • 3 tomaten
  • 1el peterselie
  • 400 gr kabeljauwfilet

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Was en snijd de prei in ringen en kook ze in water in 15 minuten gaar. Snijd de tomaten in stukjes.

3

Giet de prei af en meng er vervolgens de stukjes tomaat en gehakte peterselie door.

4

Schenk al roerend de melk samen met de geraspte kaas en roer tot een dikke, gladde saus ontstaat.

5

Kruid ondertussen de kabeljauwfilet met zout en peper.

6

Schep de helft van de rijst in een ovenschaal. Schep daarop de helft van de prei en leg hierop de vis. Dek de vis af met de rest van de prei en schep hierop de rest van de rijst.

7

Schenk de kaassaus over de rijst, bestrooi met de achtergehouden kaas en bak het gerecht in ongeveer een half uur goudbruin.