logo

Kippentaart

Kippentaart

Taart van kip, champignons en andere groentjes.

60 min

INGREDIËNTEN

HEB IK


  • melk

  • kip

  • ajuin

  • aardappel

  • erwtjes

Klik hiernaast op "MAAK SHOPPINGLIJST" om je persoonlijk shoppinglijstje samen te stellen voor dit gerecht.

RECEPT

BENODIGDHEDEN(4personen)

  • 10 aardappelen
  • 1 bakje championnen
  • 2 gele paprika's
  • 1 kippenbil per persoon
  • 2 deegbodems
  • 1 brik room
  • 1 Knor boullion blokje

1

Was de aardappelen. Snijd de champignons, gele paprika's en aardappelen.

2

Snijd de kip op blokjes en bak ze op. Verwarm de oven op 210°C.

3

Voeg de room samen met de helft van de champignons aan de pan toe.

4

Voeg een boullion blokje toe aan de saus en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen.

5

Rol een deegbodem uit over je bakvorm en snijd de andere op reepjes.

6

Voeg alle ingrediënten toe en werk af door de reepjes van de 2e deegbodem schuin over elkaar te leggen.

7

Zet de bakvorm in de oven voor 15 min. Daarna nog 1 min op de grill stand.