logo

Lente kip

Lente kip

Kip gevuld met puree, aardappelen en erwtjes.

75 min

INGREDIËNTEN

HEB IK


  • melk

  • kip

  • ajuin

  • aardappel

  • erwtjes

Klik hiernaast op "MAAK SHOPPINGLIJST" om je persoonlijk shoppinglijstje samen te stellen voor dit gerecht.

RECEPT

BENODIGDHEDEN(4personen)

  • 6 aardappelen
  • 1 hele kip
  • 1 blikje erwten
  • 3 ajuinen
  • 1 brik melk

1

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokken en kook ze tot ze beetgaar zijn.

2

Stamp de patatten, voeg een beetje melk toe en kruid ze naar believen met peper en zout.

3

Haal de ingewanden uit de kip en vul de kip met de puree patatten.

4

Leg de kip in een bakvorm. Snijd de ajuin in de helft en leg ze erbij samen met de erwten.

5

Kruid de kip met gewenste kruiden en steek 35 min in een oven van 210°C.